En hilsen fra nord

Vi har kommet midtveis i junimåned og sommerferien nærmer seg for DSL+ sine deltakere. De siste ukene før ferien gjennomfører vi en avsluttende datainnsamling for årets elever. Over 50 barn fra hele landet har deltatt i DSL+ dette skoleåret, og vi har hatt gleden av å få besøke alle deltakerne tre ganger tilsammen i løpet av året. Besøkenes formål har vært kartlegging av språklig utvikling. Kartleggingen vil gi oss et mål på om og i hvilken grad DSL+-intervensjonen har hatt en positiv effekt på deltakernes språklige utvikling. Resultatene fra denne språkkartleggingen er svært viktig for det videre arbeidet med DSL+-prosjektet, og vi er naturligvis veldig spente.

Samtidig så har disse besøkene vært så mye mer enn en selve språkkartleggingen!


Bilde: Colourbox
Å gjennomføre et landsomfattende forskningsprosjekt i Norge innebærer å bevege seg over store avstander. Vi har reist Norge på kryss og tvers, med alle slags transportmidler. Det å planlegge en slik rundreise, med et stramt tidsskjema og et restriktivt budsjett, er en øvelse i logistikk som burde gi 30 studiepoeng - minst... Kollektivkjørende byboere har fått friska opp sjåførferdigheter i all slags vær og på alt slags føre. Og viktigst av alt, vi har fått muligheten til å bli litt kjent med en flott gjeng med skolestartere og deres lærere! Vi har fått klemmer, vi har blåst bobler, vi har sunget sanger, vi har spist is og vi har lekt oss igjennom det fine langstrakte landet vårt. Det å få jobbe i et så praksisnært forskningsprosjekt som DSL+, er som dere skjønner noe helt spesielt!
Jeg for min del har hatt gleden av å følge opp deltakere i Nordland og Troms. For meg som har jobbet med DSL+ på fulltid de siste årene er det spesielt kjekt å få høre om de erfaringene lærerne har gjort seg etter å ha hatt DSL+ som et fast innslag i skolehverdagen. Tilbakemeldingene er verdifulle for videre arbeid med DSL+. Samtidig er det godt å få bekreftet at lærerne i stor grad opplever deltakelsen i DSL+ som positiv for barnas språklige utvikling. Vi ser også at DSL+-øktene er noe veldig mange av barna er motiverte for å jobbe med.
Et lite knippe frynsegoder 🌞


Til alle de flotte deltakerne våre og deres lærere; 

Tusen takk for at dere har tatt denne reisen sammen med oss! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

DSL+ - webinar

Mest lest