Gratulerer med verdensdagen for Down syndrom!

Verdensdagen for Down syndrom er den 21.03 og henspeiler på triosomi 21 (3 kromosom 21) som er den vanligste årsaken til Down syndrom. Hensikten med dagen er å spre kunnskap om syndromet. Dagen markeres på ulike måter rundt om i verden. Down syndrom International er initiativtaker til kampanjen «Lots of socs». European Down Syndrome Assiciation har laget en bildeserie på 21 bilder som viser hvordan personer med Down syndrom kan bidra aktivt i samfunnet og hvilke framtidsdrømmer de kan ha. I Norge har Ingrid Bjørnov satt i gang Dagsverk for Downs der pengene går uavkortet til Norsk Nettverk for Down syndrom.


DSL+-prosjektet har arrangert seminar og utstilling på Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) i dag. Seminaret ble også streamet og det var mulig å følge det direkte over hele Norge. Tusen takk til alle medarbeiderne i DSL+-prosjektet som bidro til arrangementet!
Vi vil i de kommende ukene legge ut ett og ett foredrag fra seminaret her på bloggen vår. Så følg med oss fremover.
I tillegg til seminar og utstilling har vi i dag virkelig fått presentert oss i media. Så vidt vi kjenner til har prosjektet blitt omtalt i Radio (NRK P1 og NRK P2), TV (NRK nyheter og NRK Østafjells), og på nett (nettnyhetene Vestfold og NRK Telemark).  I tillegg er saken lagt på UIO sin forside og den er delt på sosiale medier en rekke ganger. Tusen takk til Adrian og læreren hans som var så sporty å stille opp og til alle som har bidratt til at informasjonen har blitt delt! Takk også til kommunikasjonsrådgiverne Aina Rødal ved UiO og Knut Jul Meland ved HSN, samt senioringeniør Shane David Colvin for alle bidrag i forberedelsene til denne dagen.
-eller her: https://www.uv.uio.no/isp/forskning/aktuelt/aktuelle-saker/2017/slik-skal-ordforradet-til-barn-med-down-syndrom-ok.html

Nyhetssaken kan du se her:6. Ny app hjelper Adrian (6) til bedre språk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

DSL+ - webinar

Mest lest