Skriveseminar på Toten 13. – 18. september 2015


Uke 38 høsten 2015 er ei uke vi sent vil glemme. Etter en drøy times kjøretur nordover fra Oslo, kommer vi til Østre Toten og tar en stikkvei oppover i lia til Høibohagen. I porten foran et sjarmerende våningshus står Ingrid og ønsker velkommen. Et sted der også pelargonien «Dronning Ingrid» kneiser i potter og kasser. Vi samles rundt langbordet på kjøkkenet og gjør avtaler for uka som ligger foran oss. «Vi» er fem av de som jobber sammen i DSL+-prosjektet med et langsiktig mål for øyet: Å planlegge og gjennomføre en effektiv vokabularintervensjon for barn med Down Syndrom. Denne gangen er det Liz fra Universitetet i Bristol, Lovise, Ingrid og Anne Grethe fra Høgskolen i Telemark og Kari-Anne fra Universitetet i Oslo som deltar.

Det er flere oppgaver som står på programmet denne uka: Utarbeiding av undervisningsopplegg for studenter som skal bidra med utvikling av de digitale bildebøkene, planlegging av pilotering og en presentasjon til en internasjonal konferanse, foruten artikkelskriving.

Luftetur mellom skriveøktene
Værgudene var ikke på vår side denne gang. Det regnet «cats and dogs» som Liz uttrykte det. Men utsikten over Mjøsa omkranset av et av de mest fruktbare jordbruksdistrikter i Norge, var uansett utrolig vakker og skapte en ramme for oppholdet. Vi prøver å få en viss oversikt over den kunnskapen som allerede finnes på området. Artikler er under planlegging, «in progress» eller i sluttfasen.


Uten mat og drikke....
Våningshuset er også unikt i forhold til interiør. Her er det harmoni i farger og detaljer. Det gir inspirasjon til å samarbeide om mange detaljer som også må være på plass før utarbeiding av bildebøker og pilotering starter opp. Det blir lange dager med drøfting, ideutveksling og skriving under kyndig veiledning av prosjektleder Kari-Anne.


Vi reiser hjem og er takknemlige for at vi jobber i et prosjekt der kunnskap, kultur og vennskap kan bidra i et spennende forskningsprosjekt finansiert med FINNUT-midler. Planer for neste samling i oktober er allerede lagt.


- Skrevet av Anne-Grethe Mjøberg -Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

DSL+ - webinar

Mest lest